ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece για Ακάρ: Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας σε Αιγαίο - ΝΑ Μεσόγειο

Οικονόμου στο CNN Greece για Ακάρ: Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας σε Αιγαίο - ΝΑ Μεσόγειο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Απάντηση στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς από το CNN Greece για τις δημόσιες μομφές, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα ασκεί επεκτατική και προβοκατόρικη πολιτική, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι: «Η χώρα μας είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στο Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε εμφατικά: «Με ενισχυμένο το γεωστρατηγικό της αποτύπωμα, με μια πολύ συντονισμένη πολιτική και σε επίπεδο διπλωματίας και σε επίπεδο ενίσχυσης της εθνικής μας άμυνας, η χώρα υπερασπίζεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά της δίκαια». Υπογράμμισε δε, ό,τι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι: «Κάτι που αναγνωρίζεται και σε διεθνές επίπεδο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις».

Ο Γιάννης Οικονόμου μάλιστα έθεσε στο επίκεντρο της επικείμενης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, την παρουσίαση της τουρκικής παραβατικότητας: «Ο Πρωθυπουργός θα θέσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας. Τις συνθήκες αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αλλά και το ρόλο, το βλέμμα και την οπτική με την οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει όλες τις διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ