ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τηλεφωνική συνομιλία Νίκου Ανδρουλάκη - Ευάγγελου Βενιζέλου

ΠΑΣΟΚ: Τηλεφωνική συνομιλία Νίκου Ανδρουλάκη - Ευάγγελου Βενιζέλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου) INTIME

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πρωτοβουλία για την επικοινωνία ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου.

Αν και είναι άγνωστο κατά πόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο, κύκλοι του κόμματος σημειώνουν με νόημα πως «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν στο Συνέδριο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και κατ' ιδίαν συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ λόγω ρήξης στις σχέσεις του με την Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές κάλπες το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία του κόμματος άλλαξε σε ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή 170.000 μελών του κόμματος.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων επέλεξε το όνομα ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Νίκο Ανδρουλάκη και τις θέσεις που έχει καταθέσει το κόμμα για τα ζητήματα σε οικονομία, υγεία, ενεργειακή κρίση και κοινωνική κατοικία έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης με άρθρο του στα «Νέα» την περασμένη Κυριακή.

Ο Κώστας Σημίτης χαιρέτισε την αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική γραμμή που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ