ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη συμφωνία με τις ΗΠΑ - Μ. Κατρίνης: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη συμφωνία με τις ΗΠΑ - Μ. Κατρίνης: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή
Κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 κατά την επίσκεψη του στην Washington ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρά τις επιφυλάξεις του θα στηρίξει την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ αποσαφήνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως το κόμμα δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά πως είναι πατριωτικό κόμμα και δεν αλλάζει τη στάση του όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 κατά την επίσκεψη του στην Washington.

«Να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τις ΗΠΑ, μεταξύ συμμάχων πρέπει να υπάρχουν σταθερές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε πως ένας αξιόπιστος σύμμαχος δεν είναι ούτε βουβός, ούτε άβουλος σύμμαχος. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωση της πληροφορίας που θέλει την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητά από το Κογκρέσο έγκριση αναβάθμισης των τουρκικών αεροσκαφών συνιστά ήττα της εξωτερικής πολιτικής, της κυβέρνησης και της χώρας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε και τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για επιστροφή του μένους Μητσοτάκη για το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ακόμη ότι το προσωπικό μέγεθος του Μητσοτάκη δεν συγκρίνεται με αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ