ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η αισιοδοξία για τη συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μαΐου είναι «απλώς» συγκρατημένη

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στην Άρτα στις 11:30 (εκκίνηση από την πλατεία Κιλκίς) και στο Αγρίνιο στις 19:00 (εκκίνηση από τη διασταύρωση των οδών Παπαστράτου και Τσικνιά) INTIME/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Η Άρτα και το Αγρίνιο είναι οι επόμενοι σταθμοί, σήμερα Παρασκευή, στις ανά τη χώρα περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την προσεχή Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιοδεύσει στις κεντρικές αγορές των δύο πόλεων.

Θα βρεθεί στην Άρτα στις 11:30 (εκκίνηση από την πλατεία Κιλκίς) και στο Αγρίνιο στις 19:00 (εκκίνηση από τη διασταύρωση των οδών Παπαστράτου και Τσικνιά).

Στο μεταξύ, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί ανάμεσα στους βουλευτές και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες της 15ης Μαΐου.

Θα ήταν πιο αισιόδοξοι ως προς τη συμμετοχή αν δινόταν η ευκαιρία να ψηφίσουν και σε όσους δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη, όπως είναι υποχρεωμένοι σήμερα, αν υπήρχε ανταγωνισμός για την θέση του προέδρου κι αν υπήρχε μεγαλύτερη- παρόμοια, τουλάχιστον, με την αντίστοιχη διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- προβολή από τα συμβατικά ΜΜΕ.

Κάποιοι, πάντως, καταλογίζουν κι ευθύνη στο ότι η σχετική καμπάνια του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άργησε να ξεκινήσει.

Όπως κι αν έχει, κανείς στην Κουμουνδούρου δεν πιστεύει ότι η συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή- γνωρίζουν ότι η σχετική σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη παρά τις διαφορές- έφτασε τις 180.000 όπως διατείνονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, γκρίνια υπάρχει από αρκετούς υποψήφιους για την Κεντρική Επιτροπή και για την ποσόστωση 20% υπέρ της Προοδευτικής Συμμαχίας (60 από τα 300 μέλη), δηλαδή εκείνων που εντάχθηκαν στο κόμμα το 2019, κατά βάση τη ΔΗΜΑΡ, τη Γέφυρα, τη Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία κι άλλους πασοκογενείς.

Από την άλλη, κανείς δεν εκφράζει αντίρρηση για την 50- 50 εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών.

Κάποιοι, επίσης, θα ήθελαν να υπήρχε η δυνατότητα οι ψηφοφόροι να μπορούν να επιλέγουν για μέλη της Κ.Ε. και υποψήφιους που δεν ανήκουν στην περιφέρειά τους, δυνατότητα που δεν τους δίνεται σήμερα.

Παραλλήλως, βουλευτές της επαρχίας εκφράζουν το παράπονό τους για το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν τους συναντά όπως τους συναντούσε όταν ήταν πρωθυπουργός παρά μόνο τους ζητείται ενημέρωση από ανθρώπους του γραφείου του κι αυτό κυρίως όταν ο κ. Τσίπρας πρόκειται να περιοδεύσει στην περιφέρειά τους.

Ως προς τη χθεσινή κύρωση από τη Βουλή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν με νόημα στο CNN Greece πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα, αλλά ενδεχομένως τις προσωπικές του φιλοδοξίες που φτάνουν ίσως έως την θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης