Δένδιας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έτοιμη να καλωσορίσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Συμμαχία
Ανανεώθηκε:
Την ετοιμότητα της Ελλάδας να καλωσορίσει στο ΝΑΤΟ τη Σουηδία και τη Φινλανδία επανέλαβε προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας ο Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας έναντι της πρόθεσης των Σκανδιναβικών χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο».
Και πρόσθεσε: «Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι, το οποίο έχει τεράστια σημασία νομίζω για όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φιλανδίας.
»Η Ελλάδα έχει διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις με αυτές τις δύο χώρες, είναι επίσης μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης κατά συνέπεια η ελληνική πλευρά έχει μία σαφέστατη τοποθέτηση: Eίμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε την Σουηδία και την Φινλανδία στην νατοϊκή οικογένεια πιστεύω ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν.»
SPONSORED
Πρόεδρος Φινλανδίας: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να έρθει σε άμεση επαφή με τη Ρωσία
14:55
Μαρινάκης για τα σενάρια απουσίας Καραμανλή από το συνέδριο της ΝΔ: «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του»
14:54
Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ και κάνναβης στα Ιωάννινα – Συνελήφθη 19χρονος
14:52
Τουρισμός: 15 ερωταπαντήσεις για το νέο Χωροταξικό - Μέχρι 100 κλίνες στα επιβαρυμένα νησιά, τι αλλάζει στις παράκτιες περιοχές
14:42