ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έτοιμη να καλωσορίσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Συμμαχία

Δένδιας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έτοιμη να καλωσορίσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Συμμαχία
Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο» AP Photo/Michael Sohn

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να καλωσορίσει στο ΝΑΤΟ τη Σουηδία και τη Φινλανδία επανέλαβε προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας έναντι της πρόθεσης των Σκανδιναβικών χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο».

Και πρόσθεσε: «Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι, το οποίο έχει τεράστια σημασία νομίζω για όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φιλανδίας.

»Η Ελλάδα έχει διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις με αυτές τις δύο χώρες, είναι επίσης μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης κατά συνέπεια η ελληνική πλευρά έχει μία σαφέστατη τοποθέτηση: Eίμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε την Σουηδία και την Φινλανδία στην νατοϊκή οικογένεια πιστεύω ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν.»

Υπερυψηλές ταχύτητες σε 100 χώρες με τα υποθαλάσσια καλώδια του δικτύου Vodafone