ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας: Θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μπλίνκεν και τον Κέρι

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας: Θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μπλίνκεν και τον Κέρι
Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αναμένεται να συζητηθεί η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ουκρανία ΙΝΤΙΜΕ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδοχικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν και με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου για το κλίμα Τζον Κέρι.

Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αναμένεται να συζητηθεί η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ουκρανία.

Αντίστοιχα, με τον κ. Κέρι, αναμένεται να εξετασθούν οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προστασία των θαλασσών στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για τη Θάλασσα.

Το πρόγραμμα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Μόρνινγκ Τζο του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ