ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Ικανοποίηση από Αναστασιάδη για την αναφορά στο Κυπριακό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Ικανοποίηση από Αναστασιάδη για την αναφορά στο Κυπριακό
Φωτογραφία αρχείου από συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Αναστασιάδη ΙΝΤΙΜΕ

Το Κυπριακό βρέθηκε στην πλούσια ατζέντα συζήτησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να εκφράζει την ικανοποίησή του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ερωτηθείς αν έτυχε ενημέρωσης για το περιεχόμενο της, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διότι ο πρωθυπουργός, ύστερα και από τον συντονισμό που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα, ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Βεβαίως και ενημέρωσης θα τύχω μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του μήνυμα προς τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε: «(Μετέφερε) την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, των αποφάσεων του ΣΑ και βεβαίως των αρχών και αξιών της ΕΕ. Εξάλλου, η ευκαιρία δίδεται επ΄ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως τόσο δημόσια όσο και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Οβάλ Γραφείο, υλοποίησε τη δέσμευση που είχε δώσει στη Λευκωσία, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ό,τι κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ, θα εκπροσωπήσει και τον Κυπριακό ελληνισμό.

«Κύριε Πρόεδρε, είστε εξαιρετικά ενημερωμένος για το Κυπριακό και παρακαλώ χρησιμοποιήστε όλη σας την επιρροή για να φέρετε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ξανά σε τροχιά σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε απευθυνόμενος προς τον Τζο Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ