ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στη Βουλή: Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Γεωργιάδης στη Βουλή: Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «έγινε αποδεκτό το αίτημα των φορέων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί δεν αποδίδουν», δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις». INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τροπολογία για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «έγινε αποδεκτό το αίτημα των φορέων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί δεν αποδίδουν», δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επρόκειτο να κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυτό τελικά δεν έγινε, καθώς είναι σε εξέλιξη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα προκαλούσε «παρεξήγηση και ανωμαλία» στην αγορά. Η ρύθμιση αναμένεται εντός του Ιουνίου με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι θα αρθεί το ανώτατο όριο του 50%, ώστε να μπορούν οι έμποροι να κάνουν προσφορές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αποτελεί επίτευγμα της κυβέρνησης η μείωση κατά 4,5 μονάδες της ανεργίας σε έναν χρόνο. Επανέλαβε πως όσο διαρκεί ο πόλεμος η κατάσταση θα είναι δύσκολη, «έχουμε ανήφορο», είπε και μίλησε εκ νέου περί «καταιγίδας».

Στην κριτική της Νάντιας Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις διαφορετικές τιμές στα καύσιμα, φέροντας ως παράδειγμα τις τιμές στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι η χώρα αυτή έχει τον χαμηλότερο φόρο στα καύσιμα. «Ρωτάτε γιατί αλλού έχει η βενζίνη 2,10 κι αλλού 2,40, και σας απαντώ ότι κι επί ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παντού η ίδια τιμή, καθώς για παράδειγμα σε ένα νησί είναι ακριβότερη λόγω μεταφορικών», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είπα ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε και τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ