ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Θετικό ότι συντηρείται η συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Οικονόμου: Θετικό ότι συντηρείται η συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στις εξελίξεις που δρομολογούνται στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κληθείς από το CNN Greece να σχολιάσει την δημοσιοποίηση από την Unesco της έναρξης συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεγάλης Βρετανίας, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί την Πέμπτη η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Χαρακτήρισε δε «πολύ θετικό που συντηρείται η δυναμική της συζήτησης αυτής» και υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει αναπτύξει μια διεθνή πρωτοβουλία και μια πολύ ισχυρή κινητικότητα δραστηριότητα, τεκμηριωμένη σε αυτό το κομμάτι».

Νωρίτερα σήμερα, η Unesco γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθούν απευθείας συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του Υπουργού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, λόρδου Στίβεν Πάρκινσον.

Η ανακοίνωση της UNESCO αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο πλαίσιο της απόφασης 22.COM 5 παράγραφος 9, η οποία "ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να διεξάγουν διμερείς διαπραγματεύσεις για την επιστροφή και την απόδοση πολιτιστικών αγαθών και να υποβάλουν στη Γραμματεία πληροφορίες για τις διμερείς διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για την επιτυχή ολοκλήρωση τέτοιων υποθέσεων", η Γραμματεία θα ήθελε να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να ανταλλάσσουν περιοδικά πληροφορίες για υποθέσεις επιστροφής και αποκατάστασης με τη Γραμματεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ