ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Θετικός ο πρωθυπουργός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Οικονόμου: Θετικός ο πρωθυπουργός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε είναι ανοιχτός στο οποιοδήποτε αίτημα για μια ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων» απάντησε στο CNN Greece, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τη διαδικασία που θα επιλεγεί για να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που παρήχθησαν στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που καταγράφονται από την αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά τις αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Πάνου Σκουρλέτη και του Νάσου Αθανασίου, περί διασκεδαστικής ομιλίας στο Κογκρέσο, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Οι αντιδράσεις σαν και αυτές που περιγράψατε είναι ανάξιες σχολιασμού. Είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που μιλά από μόνο του».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η επαναλαμβανόμενη επιδοκιμασία στα λεγόμενα του πρωθυπουργού που εκφράστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και από το μικτό σώμα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών «σε μια σπάνια για τα πολιτικά τους ήθη σύμπνοια, δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του εντυπωσιασμού που προκάλεσαν οι θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Πρόσθεσε μάλιστα: « Ήταν μια κίνηση που έδειξε τη συνειδητή επιλογή ενός έθνους να συμπαραταχθεί στρατηγικά με ένα άλλο. Ήταν μια κίνηση τιμής για την Ελλάδα και τις δυνατότητές της».

Αντικρούωντας μάλιστα τα βέλη της εγχώριας κριτικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε: «Όποιος μεμψιμοιρεί και δοκιμάζει να διαστρεβλώσει τα παγκοσμίως προφανή για την τεράστια επιτυχία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είναι όπως έλεγε εύστοχα ο Σοφοκλής: «Τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα, τόν τε νοῦν, τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ», δηλαδή, τυφλός από τις κομματικές παρωπίδες, ανήμπορος να ακούσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο, αδύναμος να αναγνώσει την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ