ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο N. Δένδιας συγχαίρει τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τον διορισμό της στη γαλλική κυβέρνηση

Ο N. Δένδιας συγχαίρει τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τον διορισμό της στη γαλλική κυβέρνηση
Μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη την, ελληνικής καταγωγής, Χρυσούλα Διαβατοπούλου για τα νέα της καθήκοντα στη γαλλική κυβέρνηση ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συγχαρητήρια προς τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για το νέο της ρόλο στη γαλλική κυβέρνηση, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter, συγχαίρει την μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

«Συγχαρητήρια Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για τον ορισμό σας ως υφυπουργό, αρμόδια στο υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, η οποία ορίστηκε στην γαλλική κυβέρνηση», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Τις καλύτερες ευχές μου για τα νέα σας καθήκοντα», προσθέτει.

Η Ελληνίδα που ανέλαβε θέση «κλειδί» στη γαλλική κυβέρνηση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και ιατρός γυναικολόγος, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η τοποθέτησή της ανακοινώθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ