Μητσοτάκης από Νταβός: Πύλη εισροής ενέργειας η Ελλάδα με στρατηγικές επενδύσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε απόψε, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, έδωσαν απαντήσεις στις τρεις κύριες, εισαγωγικές ερωτήσεις που τέθηκαν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα: «Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε ενστερνιστεί την πράσινη ατζέντα ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του κυβερνητικού σας προγράμματος, αποτελώντας παράδειγμα υπεύθυνης ηγεσίας στην περιοχή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αλλαγές στα ενεργειακά μας συστήματα και μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο εκτροχιασμού όσον αφορά την προσπάθεια της Ευρώπης να πετύχει τους κλιματικούς στόχους της. Σε αυτό το νέο παγκόσμιο πλαίσιο, πώς μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει ένα παγκόσμιο μοντέλο υπεύθυνης ηγεσίας»"
Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η πράσινη μετάβαση και η υλοποίηση της πράσινης ατζέντας αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη. Βραχυπρόθεσμα, πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες η παγκόσμια ενεργειακή κρίση».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει εξ αρχής τοποθετήσει τις πράσινες πολιτικές στην καρδιά της ατζέντας της, έχοντας ως γνώμονα αφενός την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και αφετέρου τα απτά οφέλη για τους πολίτες, ενώ παρέθεσε ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Επαφές Μητσοτάκη με φον ντερ Λάιεν και επενδυτικούς φορείς στο Νταβός
Γεωργιάδης: Περισσότερες από 100 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον για συναντήσεις στο Νταβός
Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια και τη διεθνή νομιμότητα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33