ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ηλιόπουλος: Θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως «μπροστά στα αδιέξοδά της η κυβέρνηση κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη, αυξάνει την ένταση της καταστολής» INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;», αναρωτιέται, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως μπροστά στα αδιέξοδά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη, αυξάνει την ένταση της καταστολής.

«Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ό,τι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης- με ευθεία βολή- άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media», γράφει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, του αυταρχισμού, που είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ