ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ
Για «ενίσχυση της ανομίας στα πανεπιστήμια» κατηγορεί το κυβερνών κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή  με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκηκατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Για «ενίσχυση της ανομίας στα πανεπιστήμια» κατηγορεί το κυβερνών κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. Σήμερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη του χώρου του ΑΠΘ που τελούσε επι 34 χρόνια υπό κατάληψη και σήμερα κατασκευάζεται βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές. Στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, γίνεται προανάκριση», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

«Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως, όχι στη ΝΔ, αλλά στην κοινωνία: Ο χώρος του ΑΠΘ που φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι; Στο όνομα ποιας ακαδημαϊκής ελευθερίας μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κατέχει ακαδημαϊκό χώρο, ανεξάρτητα από τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας; Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος

Βολές Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβέρνηση

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook, διά της οποίας ο ίδιος αναρωτήθηκε αν «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως μπροστά στα αδιέξοδά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη, αυξάνει την ένταση της καταστολής.

«Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ό,τι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης- με ευθεία βολή- άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media», γράφει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, του αυταρχισμού, που είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ