ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για καταψήφιση τροπολογίας για υπερκέρδη: Μόνο τη ΝΔ έπεισε

ΣΥΡΙΖΑ για καταψήφιση τροπολογίας για υπερκέρδη: Μόνο τη ΝΔ έπεισε
«Η κυβέρνηση έβαλε τις δύο ρυθμίσεις στην ίδια τροπολογία προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως τελικά κανένα δεν την ψήφισε» σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Μόνο τη ΝΔ έπεισε η τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών», αναφέρουν σκωπτικώς κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως μόνη της έμεινε η ΝΔ ακόμα και στην τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγή ενέργειας και την ενίσχυση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των οικιακών καταναλωτών.

«Η κυβέρνηση έβαλε τις δύο ρυθμίσεις στην ίδια τροπολογία προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως τελικά κανένα δεν την ψήφισε. Ο κυβερνητικός ελιγμός απέτυχε γιατί η αντιπολίτευση ψήφισε παρών ή όχι. Συγκεκριμένα η τροπολογία, η οποία ήταν ενταγμένη στο κλιματικό νομοσχέδιο, ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ψήφισαν παρών, ενώ το ΜέΡΑ25 καταψήφισε», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ