ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας αισθάνεται δικαιωμένος με τις επιλογές του

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας αισθάνεται δικαιωμένος με τις επιλογές του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ξεκινά την Πέμπτη νέο κύκλο περιοδειών, αρχής γενομένης από τη Μυτιλήνη Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται ακόμα πιο δικαιωμένος για τις επιλογές του για γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την Πολιτική Γραμματεία ύστερα από την κυριακάτικη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κι αυτό γιατί, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Παύλο Πολάκη και τον Θοδωρή Δρίτσα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η πρότασή του για την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη αποσυντόνισε τις τάσεις που λειτουργούν στο κόμμα και κάποιες από τις οποίες μιλούν εξ ονόματός του δίχως να τους έχει παραχωρήσει ο ίδιος σχετική δικαιοδοσία.

Την ίδια ώρα, στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταστείλει εν τη γενέσει της τη συγκρότηση νέων τάσεων, οι οποίες, όπως και οι σημερινές πλέον, δεν σκοπεύουν να λειτουργούν ως ρεύματα ιδεών, παρά ως προσωπικοί μηχανισμοί νομής της εξουσίας.

«Κονταίνει κάποιους που μπορεί να πήραν τα μυαλά τους αέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου», αναφέρουν χαρακτηριστικώς γνώστες των εσωτερικών θεμάτων της Κουμουνδούρου.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την Πολιτική Γραμματεία, εντύπωση προξενεί η, οριακή έστω αφού είναι ενδέκατη, απουσία από την πρώτη δεκάδα της πρωτεύσασας σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή, Έφης Αχτσιόγλου.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκουμε, με σειρά εκλογής, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- οι τρεις πρώτοι έσπασαν και το φράγμα των 100 ψήφων-, την Σία Αναγνωστοπούλου και την Μαρία Κουβέλη (99 ψήφοι και οι δύο) , τον Χρήστο Σπίρτζη, την Ρένα Δούρου και τον Νίκο Παππά (93 ψήφοι και οι δύο), τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Αξιοσημείωτη θα είναι και η παρουσία της Ομπρέλας στο νέο 41μελές σχήμα, με δέκα μέλη.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να βάλει πίσω του τις κομματικές ίντριγκες και να συνεχίσει τις ανά τη χώρα περιοδείες του, πιθανότατα μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι οποίες θα έχουν «άρωμα» καλοκαιριού, αφού θα περιλαμβάνουν κυρίως τουριστικούς προορισμούς.

Η αρχή γίνεται από τη Μυτιλήνη - αφικνείται στο νησί το βράδυ της Τετάρτης- όπου θα περιοδεύσει την Πέμπτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 19.30 θα μιλήσει, μάλιστα, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ο Τομέας Υγείας του κόμματος παραχωρούν αύριο Τετάρτη (11 π.μ.) διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης «Η Μαύρη Βίβλος της πανδημίας».

Θα παρέμβουν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, Γιώργος Βαρεμένος.

Η έτερη αναπληρώτρια τομεάρχης, Δώρα Αυγέρη, θα απουσιάσει λόγω προσωπικού της κωλύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ