ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: Ο Μητσοτάκης, ως καλός απατεώνας, πανηγυρίζει

Ηλιόπουλος για κατώτατο μισθό: Ο Μητσοτάκης, ως καλός απατεώνας, πανηγυρίζει
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται έκθεση του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ για τον Απρίλιο σύμφωνα με την οποία προκύπτει απώλεια 18% της αγοραστικής δύναμης όσων αμείβονται με το βασικό μισθό ΙΝΤΙΜΕ

Την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ, αυξημένος κατά 50 ευρώ το μήνα, σχολιάζει, με δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται έκθεση του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ για τον Απρίλιο σύμφωνα με την οποία προκύπτει απώλεια 18% της αγοραστικής δύναμης όσων αμείβονται με το βασικό μισθό.

«Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, ως καλός απατεώνας πανηγυρίζει. Πανηγυρίζει που η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με τον βασικό μισθό. Πανηγυρίζει που ψήφισε τα απλήρωτα 10ωρα και την "αμοιβή" με ρεπό αφού πρώτα διέλυσε την Επιθεώρηση Εργασίας. Είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ με βασικό μισθό χαμηλότερο από το 2010 και ταυτόχρονα στην πέμπτη χειρότερη θέση στην προστασία των εργαζόμενων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει πως μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη της κοινωνίας:

«Δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, στη δική του ανάρτηση, αναφέρει επίσης πως πρόκειται για αύξηση 10% της κατώτατης αμοιβής, που αποτελεί έναν ακόμα μισθό το χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ