ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεαλιστική ελπίδα το νέο σύνθημα, στη Μυτιλήνη σήμερα ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεαλιστική ελπίδα το νέο σύνθημα, στη Μυτιλήνη σήμερα ο Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

«Ρεαλιστική ελπίδα»: αυτό είναι το νέο σύνθημα που θα λανσάρει τους προσεχείς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ενόψει εκλογών προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Σε αυτό συμπυκνώνονται η εμπειρία της κυβερνητικής θητείας με το ριζοσπαστισμό που κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να χάσει το κόμμα του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς προτάσεις που ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης περί κρατικοποίησης μίας τουλάχιστον συστημικής τράπεζας κι επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ, σημειώνοντας με νόημα πως όσα προτείνει το κόμμα δεν πρέπει να αντίκεινται στο πλαίσιο που θέτει η ΕΕ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, δηλώνουν έτοιμοι για εκλογές «ακόμα κι αύριο», επισημαίνοντας πως δεν θα είναι μόνο ο πρόεδρος που θα οργώσει ξανά τη χώρα το επόμενο δίμηνο, αλλά κι όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Έμφαση θα δοθεί στην πολυπόθητη εδώ και χρόνια μεγαλύτερη διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό και στη νεολαία.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, βρίσκεται ήδη στη Μυτιλήνη, όπου σήμερα Πέμπτη θα έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία Σαπφούς.

Νωρίτερα, στις 11:00 συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί την αγορά της Μυτιλήνης (εκκίνηση από τα Κεντρικά Λύκεια) και στις 12.00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ποτοποιών- Αποσταγματοποιών στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Αποσταγμάτων (ΕΒΑ).

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, να βρίσκεται σε μία νέα φάση μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών του διαδικασιών και την πλήρη επικράτηση σε αυτές του κ. Τσίπρα, στην Ομπρέλα ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να συμμετέχει στο Εκτελεστικό Γραφείο κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μόνιμη βάση, κάτι που απορρίφθηκε με το επιχείρημα πως σε αυτό θα συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς ανά περίσταση και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ένας εκ των οποίων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ