ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προβοκάτσια Μητσοτάκη»: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού που έκανε έξαλλο τον τουρκικό Τύπο

«Προβοκάτσια Μητσοτάκη»: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού που έκανε έξαλλο τον τουρκικό Τύπο
H ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδευόταν από την ελληνική σημαία στην Ψέριμο

Κάθε άλλο παρά απαρατήρηση πέρασε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα νησιά του Αιγαίου, μία ανάρτησή του ωστόσο στο Instagram ήταν αρκετή να θέσει επί ποδός τον τουρκικό Τύπο. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε, επίσης, μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον τουρκικό τύπο, ο οποίος κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει για «σόου» μετά την ενθάρρυνση που πήρε από τους Ευρωπαίους.

«Στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Οι αντιδράσεις του τουρκικού τύπου ήταν έντονες καλώντας τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις σε βάρος της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου» γράφει η Hurriyet και προσθέτει ότι «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας».

«Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα», γράφει η Αksam.

https://www.instagram.com/p/CeTIPIvj9qJ

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επίσκεψή του στην Κω, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ψέριμο, όπου τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μαγεμένος από το νησί, κάνοντας, μάλιστα, μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο instagram. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε φωτογραφία την ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στο βράχο του νησιού, σχολιάζοντας «Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ