ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Μυτιλήνη: Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό

Τσίπρας από Μυτιλήνη: Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό
«Όσο πιο καθαρή θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης για να στηρίξει ξανά την κοινωνία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Βίντεο από την περιοδεία του στη Μυτιλήνη ανέβασε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε, κατά την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Σαπφούς, πως όσο περνά ο καιρός, τρεις λέξεις είναι αυτές που αντανακλούν την πραγματικότητα:

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να φύγει, αυτό το καθεστώς πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατό. Όσο πιο καθαρή θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης για να στηρίξει ξανά την κοινωνία. Να οδηγήσει τη χώρα σε μονοπάτια ανάκτησης κι ανάκαμψης, προόδου κι ευημερίας».

Το πρωί της Πέμπτης, μετά την περιοδεία του στην αγορά της Μυτιλήνης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα κι εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης.

Δεν μπορεί, όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11%, όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.

Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ