ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Ενίσχυση της συνεργασίας χωρών της ΝΑ Ευρώπης για τη διαφύλαξη ειρήνης και σταθερότητας

Τασούλας: Ενίσχυση της συνεργασίας χωρών της ΝΑ Ευρώπης για τη διαφύλαξη ειρήνης και σταθερότητας
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα εργαστεί σταθερά και αταλάντευτα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΝΑ Ευρώπης» INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κλείνοντας τις εργασίες της 9ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η αναπάντεχη πρόκληση (μιας πολεμικής σύρραξης στην καρδιά της Ευρώπης) σε συνδυασμό με τον εντεινόμενο ανταγωνισμό εξωευρωπαϊκών (τρίτων) δυνάμεων στην περιοχή μας, επιτάσσει την ενίσχυση της συνεργασίας μας προς διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας. Απαιτούνται, πλέον, νέες εγγυήσεις και νέες πρωτοβουλίες, δεδομένου ότι αυτή η εισβολή (της Ρωσίας στην Ουκρανία) αμφισβητεί όλη τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική ασφάλειας», είπε ο κ. Τασούλας απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες των 12 κοινοβουλίων τα οποία συμμετέχουν στον περιφερειακό αυτό οργανισμό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα εργαστεί σταθερά και αταλάντευτα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΝΑ Ευρώπης, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο αυτή μπορεί να εξασφαλίσει μακροχρόνια ειρήνη, συμφιλίωση, δημοκρατία και ευημερία για τους λαούς μας».

Την Προεδρία του Οργανισμού για το επόμενο έτος αναλαμβάνει το Μαυροβούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ