ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Δεν θα στείλουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε την αμυντική μας ικανότητα

Παναγιώτοπουλος: Δεν θα στείλουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε την αμυντική μας ικανότητα
INTIME

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, παρείχε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και αποκάλυψε ότι υπάρχουν αιτήματα για αποστολή κι άλλου τύπου υλικού το οποίο είναι αναγκαίο για την άμυνα μας.

«Δεν θα στείλουμε τίποτα το οποίο θα αποδυναμώσει την αμυντική μας διάταξη», είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «θέλουμε να γίνει η ταυτόχρονη αντικατάσταση, να δούμε ποιο είναι το συνολικό πακέτο που μας προσφέρεται, να το επιθεωρήσουν τα επιτελεία μας. Τότε θα προσχωρήσουμε στην ανταλλαγή ώστε να μη μείνουν οι Ε.Δ. εκτεθειμένες ούτε δευτερόλεπτο». Η συμφωνία με τη Γερμανία δεν έχει κλείσει, καθώς υπάρχουν πολλοί τεχνικοί όροι που πρέπει να διευκρινιστούν.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο η αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία είναι και ένα σαφές μήνυμα της χώρας κατά των σύγχρονων αναθεωρητών. Ανέφερε ακόμη, ότι διατυπώνονται αιτήματα για αποστολή κι άλλου τύπου υλικού αναγκαίου για την άμυνα της χώρας και σε αυτές τις περιπτώσεις η Ελλάδα ευθαρσώς λέει όχι , κάνοντας γνωστό στους συμμάχους της ότι το υλικό είναι ανεπτυγμένο έναντι της συγκεκριμένης τουρκικής απειλής.

Για ΙΧ εξωτερική και αμυντική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Θ. Δρίτσας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δένει τη χώρα χειροπόδαρα σε ένα άρμα και σε μα διαδικασία επικίνδυνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ