ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης προς Τσίπρα: Ο «προσωπικός γιατρός» ενδυναμώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Πλεύρης προς Τσίπρα: Ο «προσωπικός γιατρός» ενδυναμώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον «προσωπικό γιατρό» υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης INTIME

Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό αναφέρθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συνέδριο με θέμα την υγεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο υγείας «αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης της ΠΦΥ και του οικογενειακού ιατρού. Αυτό ακριβώς διασφάλισε η Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας τον νόμο "Γιατρός για όλους" που για πρώτη φορά βάζει τις βάσεις ανάπτυξης της ΠΦΥ και θεσμοθέτησης του δωρεάν προσωπικού γιατρού για τον κάθε πολίτη. Λεπτομέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Νωρίτερα στα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα είχε απαντήσει και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Τσίπρας, με την εμμονή του στην υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου, δείχνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως ήταν σωστή επιλογή η μεγάλη περικοπή των συντάξεων. Όπως εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική του που οδήγησε στη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Κι όσο η πραγματικότητα δεν βολεύει, το αφήγημά του φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα στα μέτρα του με μόνιμο εργαλείο τα Tsipronomics», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου για Τσίπρα: Η πολιτική του οδήγησε στη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων

Επίσκεψη υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στη Χίο

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετέβη σήμερα στη Χίο ως επικεφαλής στο πλαίσιο επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ως Βουλευτή του νομού, καθώς και τους Βουλευτές Νόνη Δούνια, Χρήστο Κέλλα και Περικλή Μαντά.

Ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χίου οπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χίου Διονύση Λαμπαδάριο και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πυργίου Ηλία Θεοδωρόπουλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους διευθυντές των κλινικών και τους προϊσταμένους καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, οι οποίοι έδωσαν στο Υπουργό μια πλακέτα, ενθύμιο για την επίσκεψη του στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ