ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: «Είναι επιλογή της κυβέρνησης να δουλεύει για τους λίγους, λεηλατώντας την κοινωνία»

Ηλιόπουλος: «Είναι επιλογή της κυβέρνησης να δουλεύει για τους λίγους, λεηλατώντας την κοινωνία»
«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση ανάμεσα σε καύσιμα και μισθό σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλεύει για τους λίγους, λεηλατώντας την κοινωνία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη.

«Από την κυβέρνηση ακούμε συνεχώς ότι για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος, ότι είναι μια κρίση εισαγόμενη. Τότε η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει γιατί η Κομισιόν, ήδη από τον Οκτώβριο, έχει δώσει ως προτεινόμενο μέτρο στην εργαλειοθήκη της, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα», υπογράμμισε o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι «το μέτρο αυτό έχουν ακολουθήσει ήδη 14 χώρες».

«Αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα κατώτατα όρια για ένα χρόνο, αυτό θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ, μία απολύτως διαχειρίσιμη δαπάνη για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, 1,5 δισ. κοστίζει το χρόνο η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κάτι που δείχνει ότι αυτά είναι ζητήματα επιλογών», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μειώσει το φόρο στα μερίσματα, έχει επιλέξει να μειώσει το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και να μην μειώσει το ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα».
«Στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο ενεργειακός πληθωρισμός για το Μάιο ξεπερνά το 60%, ενώ στην Ευρώπη είναι κάτω από 40%», επισήμανε, αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη στις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να ιδιωτικοποιήσει, εν μέσω κρίσης, τη ΔΕΗ, επέλεξε να προχωρήσει σε μια βίαιη και χωρίς σχέδιο, απολιγνιτοποίηση», είπε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πρόγραμμα και επιλέγει. Στην εκπαίδευση επιλέγει να λειτουργήσει για τα ιδιωτικά κολλέγια με το να φτιάχνει πελατεία για αυτά. Στα εργασιακά επιλέγει να λειτουργήσει για τον ΣΕΒ, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις και την επιθεώρηση εργασίας. Στην Υγεία επιλέγει να λειτουργήσει υπέρ των ιδιωτικών κλινικών, με το να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην ενέργεια επιλέγει να λειτουργήσει για τον κ. Στάσση και τα άλλα golden boys στη ΔΕΗ αλλά και υπέρ των άλλων παρόχων ενέργειας, καλύπτοντας τα υπερκέρδη τους», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση ανάμεσα σε καύσιμα και μισθό σε όλη την Ευρώπη. Είναι η μοναδική χώρα που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010, είναι η πέμπτη χειρότερη χώρα σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων. Όταν σε μια σειρά από τέτοιους δείκτες, η χώρα μας καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις, τότε η ευθύνη είναι ξεκάθαρη και ανήκει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πέφτει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα της πολιτικής αλλαγής αποτυπώνεται στις εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για χιλιάδες ανθρώπους που χάνουν το κοινωνικό τιμολόγιο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, χάνουν κρίσιμα επιδόματα, επειδή αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτός ο κόσμος, στο βαθμό που δεν υπάρχει εισοδηματική μεταβολή, να συνεχίσει να λαμβάνει αυτά που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα. Ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακόμα, αναφερθείς στα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Βουλή, κατηγορώντας στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων για διαρροές στους δημοσιογράφους, τόνισε: «Αυτό είναι πρωτοφανές, ξεπερνά κάθε όριο επιπολαιότητας ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας να επιρρίπτει ευθύνες για διαρροές στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι εκείνος που είχε δώσει διαρροές στους δημοσιογράφους για ενδεχόμενες υβριδικές απειλές», υπενθύμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως «είναι πραγματικά επικίνδυνο ο υπουργός Άμυνας, εάν έχει τέτοια στοιχεία, να τα δίνει στους δημοσιογράφους, αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να κάνει». «Αυτός ο οποίος παίρνει την ευθύνη για μη σοβαρή θεσμική στάση είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, υπογράμμισε: «Στο δείκτη για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 108 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον πάτο της Ευρώπης».

«Και αυτό που ζούμε με την συγκεκριμένη υπόθεση φάνηκε να το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά. Στα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται πως υπάρχει ένας αόρατος “αρχισυντάκτης”, η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ. Η ομάδα Αλήθειας ανακάλυψε με καθυστέρηση ενός μηνός, ένα βίντεο και ο κ. Οικονόμου τοποθετήθηκε για κάτι που συνέβη ένα μήνα πριν», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας σκωπτικά ότι «όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αισθάνεται την ανάγκη να σχολιάσει ένα δημόσιο γεγονός που συνέβη πριν ένα μήνα, μάλλον δεν κάνει για τη δουλειά του…».

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για «συκοφαντία της χώρας», ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «η ελληνική Δεξιά πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι η χώρα, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη της ΝΔ δεν είναι η χώρα».

Σχολίασε ακόμα ότι «ως προς τη σχέση μας με την Τουρκία, όπλο της Ελλάδας είναι το διεθνές δίκαιο». «Το διεθνές δίκαιο δεν είναι α λα καρτ, προστατεύει αυτόν που ζητά άσυλο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν δεν κάνουμε εξατομικευμένη μελέτη της κάθε περίπτωσης, αν αυτός που ζητά άσυλο, το δικαιούται ή όχι. Επομένως, πρακτικές που δε σέβονται το διεθνές δίκαιο, είναι πρακτικές που κάνουν κακό στη χώρα», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, καταλήγοντας ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, ελέγχεται για αυτές τις πρακτικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ