ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται για την πιο «βρόμικη» προεκλογική περίοδο των τελευταίων 30 χρόνων

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται για την πιο «βρόμικη» προεκλογική περίοδο των τελευταίων 30 χρόνων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ/ Θωμάς Ζήκος

Θα ήταν ευφημισμός αν κάποιος ισχυριζόταν πως ο Αλέξης Τσίπρας «ανησυχεί εντόνως» για το τι συμβαίνει στη χώρα, στα εσωτερικά κι εξωτερικά της μέτωπα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβει πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα της πληθωριστικής ακρίβειας και του δημοκρατικού εκτροχιασμού και στη Χάρυβδη της τουρκικής προκλητικότητας η οποία μπορεί να φτάσει στα άκρα μέσα στο καλοκαίρι.

Και για όλα αυτά κατηγορεί ευθέως και προσωπικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με τη στρατηγική και την τακτική του εγκυμονεί, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και την εσωτερική σταθερότητα.

Ως σταγόνα, μάλιστα, που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου τη στοχοποίηση ακόμα κι από την επίσημη ΝΔ- πέρα από τρολ του διαδικτύου που αποδίδουν στο Μαξίμου- του βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού γιατί «τόλμησε να ρωτήσει από πού εστάλησαν τα όπλα στην Ουκρανία».

Αυτή η στοχοποίηση, μάλιστα, έχει φτάσει ως και τις απειλές για τη ζωή του και το χαρακτηρισμό του ως προδότη, θυμίζοντας το σκηνικό τρομοκρατίας που είχε οικοδομηθεί πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως είναι τέτοιος ο πανικός Μητσοτάκη από την κατάρρευσή του και στις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του, ιδίως στη βόρειο Ελλάδα, ώστε παίζει το «προσφιλές στην ελληνική Δεξιά χαρτί της πατριδοκαπηλίας» δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο και για την εθνική ενότητα και σε μια εποχή, μάλιστα, που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά με πόλεμο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η πίεση που δέχεται η ΝΔ από τα δεξιά- ακροδεξιά θα εξωθήσει τον πρωθυπουργό σε ακόμα πιο ακραίες επιλογές κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

«Βρίσκει στην ακραία πόλωση το τελευταίο αποκούμπι του, αφού η μεσαία τάξη βιώνει στην τσέπη της την εξαπάτηση που υπέστη από τον ίδιο», παρατηρούν στην Κουμουνδούρου, εκφράζοντας το φόβο τους για την πιο ταραχώδη και πιο βρόμικη προεκλογική περίοδο που έχει ζήσει ο τόπος αν όχι από τη μεταπολίτευση, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως στο σχέδιο Μητσοτάκη είναι «μπασμένοι» και οι κυρίαρχοι μιντιακοί όμιλοι ώστε όλοι μαζί να «εξαπολύσουν ένα κύμα λάσπης, αποσιώπησης και προπαγάνδας που όμοιό του δεν είδαμε ούτε την εποχή που μας κατηγορούσαν νυχθημερόν πως θα βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ