ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τη μεγάλη απόδραση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τη μεγάλη απόδραση
«Η πλειονότητα των πολιτών αφήνεται στη μοίρα της προκειμένου να προστατευτούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο όσο η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει το ράλι του πληθωρισμού», παρατηρούν στην Κουμουνδούρου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για τη μεγάλη απόδραση μέσω των εκλογών», ισχυρίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επικαλούμενοι τους αριθμούς για να πείσουν για του... λόγου τους το αληθές και ιδίως τα νούμερα του πληθωρισμού, ο οποίος το Μάιο εκτοξεύτηκε στο 11,3%.

«Τα είδη πρώτης ανάγκης τείνουν να γίνουν είδη πολυτελείας», παρατηρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για έλεγχο της αισχροκέρδειας δεν είναι στις επιλογές του πρωθυπουργού, όπως επίσης και η στήριξη των χαμηλόμισθων μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού ούτε η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης:

«Η πλειονότητα των πολιτών αφήνεται στη μοίρα της προκειμένου να προστατευτούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο όσο η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει το ράλι του πληθωρισμού».

Γι’ αυτό και στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως μια επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη είναι η απόδραση το φθινόπωρο, την οποία και προετοιμάζει:

«Στο τέλος της τετραετούς κυβερνητικής θητείας του η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες θέσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες διεθνείς αναταραχές. Όμως η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό και κανείς δεν μπορεί να πει πως έχουμε δει ακόμα την κορύφωσή του. Αλλά και στο αισιόδοξο σενάριο που ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί, είναι απίθανο να αποκλιμακωθεί απότομα τους επόμενους μήνες».

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται την απόδραση για να μπορέσει να συγκρατηθεί εκλογικά:

«Είναι μια επιλογή ανάγκης γιατί δεν μπορεί να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα που τους έχει δώσει τα πάντα. Είναι μια επιλογή προκειμένου να μεταθέσει τις συνέπειες των δικών του επιλογών σε μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία για μια ακόμα φορά θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αν δεν προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο, ρισκάρει μια μεγαλύτερη πτώση για τη ΝΔ. Και κινδυνεύει να γίνει από πρώτος έσχατος, ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ