ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τουρκία: Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα

Οικονόμου για Τουρκία: Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα
«Έχουμε όφελος και συμφέρον να μην παρασυρθούμε σε αυτή την κλιμακούμενη ένταση» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

«Δεν εφησυχάζουμε. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα»: με τα λόγια αυτά σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις απειλές της Άγκυρας για την κυριαρχία των νησιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου είπε πως το «δυνατό χαρτί» της Ελλάδας είναι οι σχέσεις με τους συμμάχους και η ενίσχυση της άμυνας.

Την ίδια ώρα, είπε πως όλοι βλέπουν πια τη στάση της Τουρκίας και τόνισε πως καταδικάζεται ο αναθεωρητισμός της.

Ερωτηθείς για την περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εννοεί τις απειλές του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

«Έχουμε όφελος και συμφέρον να μην παρασυρθούμε σε αυτή την κλιμακούμενη ένταση. Έχουμε φροντίσει να είμαστε πολύ πιο αναβαθμισμένοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις εκλογές, δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, επομένως η Νέα Δημοκρατία αποσκοπεί στην αυτοδυναμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ