ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για πυροβολισμούς στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για πυροβολισμούς στον Έβρο
INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση στα δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί πυροβολισμών κατά μεταναστών στον Έβρο δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ανέφεραν ότι οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα στον Έβρο, με αποτέλεσμα ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής να σκοτωθεί. Το πρακτορείο DHA ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Αλιμπέι στα σύνορα με την Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Το CNN Turk υπογραμμίζει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Ουζουνκιοπορού. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ