ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Περισσότεροι από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εντός του καλοκαιριού

Κεραμέως: Περισσότεροι από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εντός του καλοκαιριού
Οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν να εργάζονται από το Σεπτέμβριο ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Περισσότεροι από 8.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσληφθούν το καλοκαίρι για να καλυφθούν τα κενά, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν να εργάζονται από τον μήνα Σεπτέμβριο, εξήγησε η κυρία Κεραμέως.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30, στην «πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» και στη δρομολόγηση της «ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ακόμη ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των πανελλαδικών είπε ότι αναμένονται πριν από τις 15 Αυγούστου.

Για την κατάσταση στο ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη.

Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε, και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκαπίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ