ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αθώωση Δούρου, δικαίωση για το ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Η αθώωση Δούρου, δικαίωση για το ΣΥΡΙΖΑ  - Παρουσία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας: ανακατατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο νόμο- πλαίσιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ κι εξελίξεις στη διεθνή αρένα και τα ελληνοτουρκικά Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Δεν αισθάνεται μόνο η Ρένα Δούρου δικαιωμένη από την αθώωσή της για την τραγωδία της Μάνδρας, αλλά ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως μια σειρά από προπαγανδιστικά ψέματα που είχε χρησιμοποιήσει και προσωπικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανέλθει στην εξουσία καταρρέουν και θα καταρρεύσουν όταν, όπως πιστεύουν, αθωωθούν από το Ειδικό Δικαστήριο και οι Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στο πλαίσιο της δικαίωσης εντάσσεται και η σημερινή (Παρασκευή 16 Ιουνίου) παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη απονομή βραβείου διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Ενέργεια: Στρατηγική Δίκαιο & Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η βράβευση των φοιτητών πραγματοποιείται δυνάμει χρηματικού ποσού ύψους 30.000 ευρώ που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ελληνικά πανεπιστήμια σε συνέχεια της προσωπικής του βράβευσης με το διεθνές Βραβείο Ειρήνης και Συνεργασίας των βαλκανικών λαών.

Κατόπιν της προσφοράς αυτής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεσπίστηκε ετήσιο ομώνυμο βραβείο και σήμερα θα απονεμηθεί το πρώτο για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, παρουσία του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας: ανακατατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο νόμο- πλαίσιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ κι εξελίξεις στη διεθνή αρένα και τα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύεται διπλωματικό χρυσάφι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ισχυριζόταν πως επιτεύχθηκε με αντάλλαγμα τις συντάξεις, «συλλαμβάνεται» να εισπράττει ακόμα και μερικές χιλιάδες ευρώ από το κρατικό ταμείο σαν αγρότης, ο κ. Τσίπρας δωρίζει χρήματα από διεθνή του βράβευση που φαίνεται πως πιάνουν τόπο.

Στην εσωκομματική, εξάλλου, συζήτηση δεν πέρασε απαρατήρητη η δημόσια στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ρένα Δούρου, αλλά και στον Νίκο Παππά, μολονότι η σχέση του με τον τελευταίο θυμίζει περισσότερο αυτή της Άμπερ Χερντ με τον Τζόνι Ντεπ, όπως θα έλεγε κι ο ίδιος.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, κάνουν λόγο για γείωση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με τη νέα πραγματικότητα στο κόμμα, αλλά και για μήνυμα ενότητας ενόψει εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ