ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελτιώσεις στο άρθρο για την επιβολή πλαφόν στις αναβολές στις δίκες - Τι θα ισχύει

Βελτιώσεις στο άρθρο για την επιβολή πλαφόν στις αναβολές στις δίκες - Τι θα ισχύει
Ποιες είναι οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Κοινός τόπος για βελτιώσεις στο άρθρο που αφορά την επιβολή πλαφόν στις αναβολές δικών βρέθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προχώρησε σε τρεις σημαντικές αλλαγές τις οποίες και ανακοίνωσε κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας:

  • Προστίθενται και οι γιατροί πρωτοβάθμιας υγείας σε εκείνους που μπορούν να εκδίδουν βεβαιώσεις για αναβολή μιας δίκης για λόγους υγείας.
  • Δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες ο χρονικός προσδιορισμός για τις εξ αναβολής δίκες,λαμβάνοντας υπόψη τα υπερφορτωμένα πινάκια, και,
  • Η διάταξη για τη δυνατότητα μιας και μόνο αναβολής για λόγους κολλήματος συνηγόρου, αναδιατυπώνεται ώστε να μπορεί κατ´ εξαίρεση να υπάρχει αναβολή και στην περίπτωση κατά την οποία προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο, άλλη δικάσιμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ