ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου σε Τσίπρα: Δεν θα αφήσουμε τον «τραμπισμό αλά γκρέκα» να πλήξει τη δημοκρατία μας

Οικονόμου σε Τσίπρα: Δεν θα αφήσουμε τον «τραμπισμό αλά γκρέκα» να πλήξει τη δημοκρατία μας
«Από την πολιτική τοξικότητα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο. Όπως φαίνεται, στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Από την πολιτική τοξικότητα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο. Όπως φαίνεται, στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε:

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση. Εγγυούμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον "τραμπισμό αλά γκρέκα" ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα μας».

Το δίλημμα Τσίπρα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αλλαγή κι ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος

«Πολιτική αλλαγή κι ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», είναι το κεντρικό πολιτικό δίλημμα που λάνσαρε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως στόχος του κόμματος είναι η καθαρή νίκη στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήρυξε κι επισήμως, όπως ανάφερε χαρακτηριστικώς, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά και η οποία ζει το μύθο της τελειότητάς της.

Τα τέσσερα αιτήματα του Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να αφήσει το κρυφτούλι, επαναλαμβάνοντας τα τέσσερα αιτήματά του:

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβριο.

2) Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στην πορεία προς την κάλπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ