ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες: Καταθέσεις, ακίνητα και... χρέη - Τι δηλώνουν Καμμένος, Παπαδημούλης, Πολάκης

Πόθεν έσχες: Καταθέσεις, ακίνητα και... χρέη - Τι δηλώνουν Καμμένος, Παπαδημούλης, Πολάκης
Καταθέσεις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, ταχύπλοα μέχρι και χρυσές λίρες δηλώνουν στο πόθεν έσχες ορισμένοι από τους Έλληνες βουλευτές

Καταθέσεις, ακίνητα αλλά και οφειλές που προκαλούν ίλιγγο έρχονται στο φως μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των «300» της Βουλής.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος δήλωσε για τοι 2020 εισόδημα που αγγίζει τα 2.535.255 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.211.000 ευρώ απέκτησε από πώληση ακινήτου. Η αξία των μετοχών του ανέρχεται σε 806.778 ευρώ, ενώ διαθέτει καταθέσεις πάνω από 900.000 σε ευρώ και δολάρια.

Παραμένει μεγάλη η ακίνητη περιουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με 32 εγγραφές. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ νοικιάζει έξι διαμερίσματα σε ΜΚΟ για πρόσφυγες. Τα εισοδήματα του ζεύγους Παπαδημούλη αγγίζουν τις 200.000 ευρώ, έχουν καταθέσεις περίπου 985.000 ευρώ και χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550.000 ευρώ με απόκτηση σε προηγούμενη χρήση.

Στα αξιοσημείωστα της δημοσιοποίησης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2020, καταγράφεται η κρίση ειλικρίνειας του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού που δήλωσε ότι η θυρίδα που διαθέτει περιέχει 15 χρυσές λίρες και κοσμήματα της μητέρας της συζύγου του.

Υψηλές καταθέσεις σε 15 λογαριασμούς που αγγίζουν το 1,5 εκατ. διαθέτει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ το 1 εκατ. ευρώ αγγίζουν και οι καταθέσεις της Νίκης Κεραμέως, όπως το ίδιο ποσό, το 1 εκατ. ευρώ αγγίζουν και οι καταθέσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Σε 987.000 φθάνουν οι καταθέσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που εμφανίζει εγγραφές σε 122 ακίνητα, στα οποία ωστόσο όπως ο ίδιος διευκρίνησε διαθέτει ποσοστά συμμετοχής 11%, ενώ διαθέτει κι ένα ταχύπλοο από το 2017, αξίας 10.500 ευρώ.

Στους λάτρεις της θάλασσας και των σκαφών καταγράφεται για μία ακόμη χρονιά και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διατηρεί από το 2004 ταχύπλοο σκάφος που είχε αποκτήσει έναντι 71.500 ευρώ. Δύο φουσκωτά διαθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η Σοφία Σακοράφα από κοινού με τον σύζυγο διαθέτουν μια λέμβο 5 μέτρων. Ταχύπλοο σκάφος διαθέτει και ο Σπήλιος Λιβανός, ενώ η Λιάνα Κανέλλη διατηρεί από το 2012 μία βάρκα.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ 25 μπορεί να μην διαθέτει σκάφος, το καλοκαίρι πάντως, θα κάνει τις βουτιές του στην πισίνα που δηλώνει της μονοκατοικίας του στη Μύκονο.

Στα αξιοπρόσεχτα περιουσιακά στοιχεία καταγράφεται και το χαρτοφυλάκιο του πρώην τσάρου της οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου το οποίο περιλαμβάνει μετοχές της εφημερίδας «Η Αυγή», με αξία κτήσης 4.200 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ