ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Ήσασταν γατάκια απέναντι στις τράπεζες»

Άδωνις Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Ήσασταν γατάκια απέναντι στις τράπεζες»
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης INTIME

Αντιπαράθεση για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στις τράπεζες είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «εμπόδια στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους ελέγχους των τραπεζών», υποστήριξε ότι παρά τα όσα λένε επί της ουσίας είναι «γατάκια». «Εάν μια κυβέρνηση χαριζόταν στις Τράπεζες, αυτή ήταν του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και απευθυνόμενος στον κ. Μαμουλάκη, πρόσθεσε: «Είστε πολύ καλοί για το παίζετε επαναστάτες κατά του καπιταλισμού, αλλά στην πράξη είστε γατάκια».

Επί της ουσίας της ερώτησης ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως έως το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για τυχόν καταχρηστικές πρακτικές των συστημικών Τραπεζών. Σημείωσε δε, ότι από την πλευρά του υπουργείου «δεν μπορεί να σταλεί κανένα χαρτί με το οποίο να ζητείται επίσπευση του ελέγχου, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή» και επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση εν αντιθέσει με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει «ένα σκασμό πρόστιμα» στις Τράπεζες. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε ακόμη, πως μετά την έκδοση του πορίσματος θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις εκ μέρους της Πολιτείας.

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μόλις χθες ο Συνήγορος του Καταναλωτή είπε ότι για τις Τράπεζες, ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται ένα όργιο και ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει αναφορές και παράπονα πολιτών εναντίον των πρακτικών των Τραπεζών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ