ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας
Ο κ. Τσαβούσογλου, τόνισε πως αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, η χώρα του δεν μπορεί εγκλωβιστεί στα σύνορά της, γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας». AP Photo / Burhan Ozbilici

Τα πυρά του εναντίον της Ελλάδας έστρεψε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμμένοντας στο δόγμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, τόνισε πως αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα ελληνικά νησιά, η χώρα του δεν μπορεί εγκλωβιστεί στα σύνορά της, γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη χώρα απο την Τουρκία μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Η «κακομαθημένη» Ελλάδα

Ωστόσο, ο κ. Τσαβούσογλου δεν σταμάτησε εκεί. Στην προσπάθειά του να εξηγήσει γιατί η χώρα του βάζει εμπόδια στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έστρεψε εκ νέου τα βέλη του εναντίον της Ελλάδας, αποκαλώντας τη χώρα μας «κακομαθημένη»

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ''Μακεδονία''. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ''Μακεδονίας''», συνέχισε ο κ. Τσαβούσογλου.

Κατά τα λοιπά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ