ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Tο τέταρτο μνημόνιο μπορεί να γίνει διαρκές (vid)

Μητσοτάκης: Tο τέταρτο μνημόνιο μπορεί να γίνει διαρκές (vid)

Το τέταρτο μνημόνιο μπορεί να γίνει και διαρκές» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς, ενώ παράλληλα τόνισε πως το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η “επιτυχία” του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, που, όπως είπε, «πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, σημείωσε πως «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό» και επανέλαβε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο».

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους ο κ. Μητσότακης σχολίασε πως δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους Ευρωπαίους για την μη τήρησή της.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά «δεν είναι κάτι καινούργιο», ενώ εκτίμησε ότι «το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση Ρέγκλινγκ, τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα παράμετρο», ενώ τόνισε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να «κλειδώσουν» τα επιτόκια και να γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Οσον αφορά τον τομέα της παιδείας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ