ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπουν» εκλογική νίκη υπό... όρους και προϋποθέσεις

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπουν» εκλογική νίκη υπό... όρους και προϋποθέσεις
Ως προς το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι εκκίνηση θα πρέπει να θεωρείται το 31,5% των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου του 2019 ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, πιστεύουν στην επικράτηση του κόμματός τους, αλλά εφόσον εκπληρωθούν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις, με σημαντικότερη να πείσουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη της κυβερνητικής τους θητείας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως υπάρχει λαϊκή αγανάκτηση, αν όχι και οργή, απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισπράττεται ωστόσο στο βαθμό που θα επιθυμούσαν από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πρώτη φορά Αριστερά διέψευσε τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει πριν και κατά τη διάρκεια του περιλάλητου πρώτου εξάμηνου του 2015.

«Μου λένε ακόμα και δεξιοί ψηφοφόροι πως ναι μεν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους έκοψαν τις συντάξεις πολύ περισσότερο, αλλά από εμάς περίμεναν άλλα πράγματα, καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικώς στο CNN Greece έμπειρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Κρίσιμο συνεπώς είναι, όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές, να προσέλθουν μαζικώς στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι και ιδίως οι νέοι ανάμεσά τους.

Ως προς το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι εκκίνηση θα πρέπει να θεωρείται το 31,5% των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος που μας ψήφισε πριν τρία χρόνια, στην κορύφωση της προπαγάνδας του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, να μην το κάνει σε μερικούς μήνες από τώρα», σχολιάζει βουλευτής.

Πάντως λίγοι είναι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που βλέπουν πιθανή τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ύστερα από την κάλπη της απλής αναλογικής, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

«Είναι δύσκολο να βγουν τα κουκιά, αφού χρειάζεται πρώτο και τρίτο κόμμα να συγκεντρώσουν μαζί ένα ποσοστό 47%- 48%», επισημαίνουν.

Όλοι, ωστόσο, συμφωνούν ότι απαιτείται συλλογική δουλειά και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχιστούν οι περιοδείες ανά τη χώρα το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των γραμματέων, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, καθώς και οι εκδηλώσεις καλωσορίσματος των νέων μελών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ