ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Νικολακόπουλο: Αισθανθήκαμε ξαφνικά όλοι πιο φτωχοί - Του χρωστάμε πάρα πολλά

Τσίπρας για Νικολακόπουλο: Αισθανθήκαμε ξαφνικά όλοι πιο φτωχοί - Του χρωστάμε πάρα πολλά
Ο Ηλίας Νικολακόπουλος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου εκφράζει, και μέσω ανάρτησής του στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται στον «προοδευτικό διανοούμενο, τον φίλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, τον άνθρωπο που συνδύαζε με σπάνιο τρόπο την επιστημονική γνώση με την προοδευτική σκέψη και την προσωπική ακεραιότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, σημειώνει πως «του χρωστάμε πάρα πολλά», με τελευταίο την άψογη διοργάνωση της μεγάλης εκλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ».

«Σήμερα αισθανθήκαμε ξαφνικά όλοι πιο φτωχοί. Τα συλλυπητήριά μου στους δικούς του», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

Ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής εκλογικών τάσεων και δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 75 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ομότιμος Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στη Σύρο.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ