ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι το κόμμα του θα απορρίψει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι το κόμμα του θα απορρίψει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά δηλώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ.Μητσοτάκη ούτε τον κ.Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: Πρώτοι εσείς απαξιώνετε εκλογές με απλή αναλογική, να είστε προσεκτικότεροι

Όπως ήταν αναμενόμενο, τo ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σήκωσε το γάντι και ανταπέδωσε τα πυρά στη ΝΔ.

«Η ΝΔ, το κόμμα που απαξιώνει τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική έξω από κάθε έννοια σεβασμού στο Σύνταγμα ως «βατήρα», ας είναι προσεκτικότερο όταν απευθύνει χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενο στη ΝΔ.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων. Προς τι λοιπόν η αγωνία; Αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν όμως τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο».

Προσθέτει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ζητά από τους πολίτες τη δύναμη να προωθήσει τις προτάσεις του και το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα, ως ισχυρή πολιτική δύναμη που θα θέσει στο περιθώριο τις τοξικές και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, συσσωρεύουν νέα.

«Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι δεν θα αποδεχθούν για πρωθυπουργό, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη!», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ