ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση ανακάλυψε τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας

Κατρίνης: Η κυβέρνηση ανακάλυψε τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης INTIME

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να «στρώσει» τον δρόμο για τις εκλογές», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης και υποστήριξε ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για λεφτόδεντρα, ανακάλυψε τελικά τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας και της λαϊκής δυσαρέσκειας.

«Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια μεγάλη πολιτική έρημο, πληρώνοντας βαρύ κόστος για τη στάση ευθύνης του. για να κρατηθεί η χώρα όρθια στην μεγαλύτερη κρίση που πέρασε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Ανασυντάχθηκε, ξαναβρήκε την δυναμική του και βήμα βήμα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σήμερα μπορεί με ψηλά τα κεφάλι να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς. Να τους λέει την αλήθεια», είπε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης, κάνοντας λόγο για επαναφορά της δημιουργικής λογιστικής στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για το ύψος των απλήρωτων εγγυήσεων και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, καθώς και για τον ετεροχρονισμό πληρωμών, που συγκροτούν ένα «κρυφό χρέος».

Ο κ. Κατρίνης επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί την απουσία διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε απόλυση, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί ούτε οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ είναι άγνωστο αν θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία υπερβαίνουν συνολικά τα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζόμενων». Το μεγάλο θέμα ωστόσο, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, είναι εξόχως πολιτικό είναι η σύνδεση της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Σε ότι αφορά στην τροπολογία για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, διερωτήθηκε ότι αφού ήταν μόνο θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης και μάλιστα χωρίς κόστος για το δημόσιο, γιατί δεν καταργήθηκε η ρήτρα μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις; «Μήπως για το ίδιο λόγο που η κυβέρνηση καθυστερεί τον προσδιορισμό των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και δεν έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΡΑΕ για επιστροφή 67εκ€ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης; Η μήπως η ρήτρα θα μεταφερθεί στους καταναλωτές με άλλη χρέωση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ