ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωπρέσιγκ σε Μητσοτάκη από Παπαδημούλη λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωπρέσιγκ σε Μητσοτάκη από Παπαδημούλη λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη ο Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα προτάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Τη στεγαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει σήμερα Τρίτη, στις 20.00, ο Αλέξης Τσίπρας στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υπογραμμίσει πως κάθε νέος οφείλει να αποκτήσει την αυτονομία του και πως τα τεράστια κόστη για τη στέγαση σήμερα αποτελούν τροχοπέδη για να στήσουν τη ζωή τους οι νέοι άνθρωποι.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε νέος πρέπει να έχει δικαίωμα στη στέγη.

Μεταξύ των μέτρων που θα προτείνει ο κ. Τσίπρας θα είναι η μείωση φορολογίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων αν νοικιάζουν σε νέους με προϋπόθεση και τη μείωση του ενοικίου, επιδότηση ενοικίου για ζευγάρια έως 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το πρώτο άτομο μέχρι 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά (για εισοδήματα ως 25.000 για ζευγάρι με δύο παιδιά).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει, επίσης, και προτάσεις που θα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας κι όχι μόνο τη νέα γενιά.

Νωρίτερα σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον η αντιπαράθεση που θα έχει στο Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, με τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων, ανάμεσα στους οποίους τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής κι εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Δημήτρη Παπαδημούλη, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κι εκπρόσωπο των Ευρωσοσιαλιστών, Νίκο Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει πως είναι μια ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση ουσίας για την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ μετά από τρία χρόνια με κυβέρνηση ΝΔ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναμένεται να θέσει υπόψη του πρωθυπουργού μια σειρά διόλου κολακευτικών στατιστικών στοιχείων για τη χώρα μας: έχει πληθωρισμό 12%, 40% πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, είναι 26η στους 27 σε αγοραστική δύναμη των πολιτών, έχει τη δεύτερη ακριβότερη τιμή βενζίνης στους 27, είναι πρώτη στους 27 στο δημόσιο χρέος, 27η στους 27 στην ελευθερία του Τύπου, πρώτη στην ανεργία των νέων, έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη δυτική Ευρώπη, πανευρωπαϊκό ρεκόρ απευθείας αναθέσεων με δημόσια δαπάνη και τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, ισχυρό πελατειακό κράτος, αδύναμο κοινωνικό κράτος και υποβαθμισμένο ΕΣΥ.

Τη σκυτάλη της σκληρής κριτικής στον κ. Μητσοτάκη παραλαμβάνει την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ