Στο Στρασβούργο ο Ανδρουλάκης: Τι θα πει στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ανανεώθηκε:
Τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Oλομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ομιλητή τον πρωθυπουργό.
Είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθούν σε ένα άτυπο ντιμπέιτ σε θεσμικό ευρωπαϊκό όργανο.
Μόνο που συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ διασαφήνιζαν ότι η σημερινή εμφάνιση ότι η σημερινή εμφάνιση του κ. Ανδρουλάκη θα έρθει ως επιστέγασμα αυτού που επί μήνες πρεσβεύει: της αξιακής αντιπολίτευσης με θέσεις, υλοποιήσιμες προτάσεις, και όχι ανέξοδες κορώνες.
Προετοιμάζεται για μια εθνική προγραμματική ομιλία, που δεν θα θυμίζει την τοξική αντιπαράθεση που συχνά καταγράφεται μεταξύ των κ.κ. Μητσοτακη και Τσίπρα στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες που στο επίκεντρο τους έχουν τους πολλούς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνει αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, της ύπαρξης επιτέλους κοινωνικής πολιτικής στέγασης, στο φορολογικό μίγμα που θα ανακουφίζει ρεαλιστικά τους μικρομεσαίους.
Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά επιμένοντας σε μια ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα.
Εκκενώνονται χωριά στο Λίβανο, προελαύνει ο ισραηλινός στρατός - Με «πόλεμο μέχρις εσχάτων» απειλεί η Χεζμπολάχ
13:45
Λαβρόφ: Kανένα στοιχείο ότι το Ιράν σχεδίαζε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα
13:43
«Ναι» από Στάρμερ σε «περιορισμένη χρήση βρετανικών βάσεων με αμυντικό σκοπό» - Τι είπε για το drone
13:42
ΠΑΣΟΚ: Ναι στην στήριξη του Κυπριακού λαού, μακριά από κάθε εμπλοκή στον πόλεμο
13:36