ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Την Τετάρτη η προ ημερησίας για την κοινωνική πολιτική με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Βουλή: Την Τετάρτη η προ ημερησίας για την κοινωνική πολιτική με πρωτοβουλία Μητσοτάκη
Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι σφοδρή και εφ' όλης της ύλης και εκτός από τα θέματα κοινωνικής πολιτικής που αποτελούν και το αντικείμενο της συζήτησης θα επεκταθεί και σε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα INTIME NEWS

Σε προεκλογικό σκηνικό θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κοινωνική πολιτική με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

Μια ημέρα πριν συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση του 2019 που έφερε στην κυβέρνηση τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα έχουν και την τελευταία τους - όπως όλα δείχνουν - μονομαχία για την τρέχουσα πολιτική περίοδο.

Όπως μάλιστα, έλεγαν βουλευτές και των δύο κομμάτων στα πηγαδάκια στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με τη συζήτηση επί της ουσίας θα ανοίξει ο προεκλογικός αγώνας, είτε οι κάλπες στηθούν το φθινόπωρο, είτε την άνοιξη. Η χώρα άλλωστε, διανύει μια άτυπη προεκλογική περίοδο και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας που θα οδηγήσουν τους πολίτες στα παραβάν.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι σφοδρή και εφ' όλης της ύλης και εκτός από τα θέματα κοινωνικής πολιτικής που αποτελούν και το αντικείμενο της συζήτησης θα επεκταθεί και σε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, τα γεγονότα του 2015 και την υπόθεση της Novartis.

Επιδίωξη της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη που αιτήθηκε τη συζήτηση είναι να υπογραμμίσει πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή κυβέρνηση έκανε πράξη πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο για τους πιο ευάλωτους πολίτες. Κι αυτό θα πράξει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, μια σύγκριση των πεπραγμένων της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Να αναδείξει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα όταν ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση: υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων και οι τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει πως η εικόνα του κράτους έχει βελτιωθεί παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις που υπήρξαν.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θυμίσει ότι η ΝΔ το 2009 παρέδωσε τη χώρα με πρωτογενές έλλειμμα 11% και το 2015 με άδεια ταμεία, ανθρωπιστική κρίση και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Παράλληλα, να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, την έσωσε από τη χρεοκοπία και την επανέφερε σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ