ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή - Πώς βλέπουν τη στάση Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή - Πώς βλέπουν τη στάση Ανδρουλάκη
Όπως παρατηρούν στην Κουμουνδούρου, «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που με την ψήφο του θα ορίσει και το μέλλον κάθε πολιτικής δύναμης» ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Το «ξύλο» που έφαγε κι από ξένους ευρωβουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Στρασβούργο, όπου βρέθηκε για να μιλήσει ενώπιον μιας μισοάδειας Ολομέλειας της Ευρωβουλής, διευκολύνει το σημερινό έργο του Αλέξη Τσίπρα, κατά την ενημέρωση στην ελληνική Βουλή από τον πρωθυπουργό για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας πως την Τρίτη έγινε εμφανές και στη χώρα μας πόσο απέχει η κυβερνητική προπαγάνδα από την πραγματικότητα, την οποία έχουν αντιληφθεί και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

Όσον αφορά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αποδομήσει μία προ μία τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή, ιδίως αυτές που αφορούν την ακρίβεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, με αφορμή και χθεσινές σχετικές ανακοινώσεις, θα τονίσει πως στην κυβέρνηση επιμένουν στην επιδότηση της αισχροκέρδειας στο χώρο της ενέργειας, αναβάλλοντας συνεχώς τον καθορισμό και τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών παρόχων.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, αν προκληθεί από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη δεν θα διστάσει να αναφερθεί όχι μόνο στα όσα συνέβησαν το 2015, αλλά και πιο πριν, στα χρόνια που μας οδήγησαν στα πρώτα μνημόνια, καθώς και στο 2009- 2015.

Από το ραντάρ, εξάλλου, της Κουμουνδούρου δεν απομακρύνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, τις πολιτικές κινήσεις του οποίου παρακολουθούν ευλόγως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως στρατηγικός στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι η ήττα, και μάλιστα συντριπτική, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι όχι της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης όχι μόνο δεν επιθυμεί τη διάσπαση του κόμματός του από τη φιλομητσοτακική κι αντί -ΣΥΡΙΖΑ πτέρυγά του, αλλά και κρίνει πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιβιώσει πολιτικώς ως η επικρατέστερη εναλλακτική λύση για τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Κι αν ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει μέχρι τέλους στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα- ο ίδιος, άλλωστε, ψήφισε την απλή αναλογική-, στην Κουμουνδούρου δεν βλέπουν πλέον με κακό μάτι το ενδεχόμενο δεύτερων ή και τρίτων εκλογών που θα τους έδιναν την αυτοδυναμία.

Όπως παρατηρούν, έτσι κι αλλιώς, με νόημα «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που με την ψήφο του θα ορίσει και το μέλλον κάθε πολιτικής δύναμης».

Όσον αφορά τις περιοδείες Τσίπρα, αυτές συνεχίζονται Παρασκευή- Σάββατο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτεται τη Σάμο και την Ικαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ