ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι του Παπαδημητρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι του Παπαδημητρίου
Εικόνα από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην είσοδο της οικίας του βουλευτή της ΝΔ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME

Την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Η επίθεση στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη και αυτονόητα καταδικαστέα», αναφέρει το κόμμα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως οι «τραμπούκοι που κρύβονται πίσω από αυτή αλλά και από όλες τις υπόλοιπες επιθέσεις ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν» ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως:

«Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανένα δημοκρατικό πολίτη».

Παράλληλα κάλεσε και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν το περιστατικό.

«Τρομοκρατική επίθεση»

Ως «τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πολυκατοικία όπου διαμένει στο Παγκράτι.

Όπως περιγράφει στις πρώτες δηλώσεις του: «Το καταλάβαμε από τον κρότο και τη μυρωδιά. Τελικά καταλάβαμε ότι ήταν από την είσοδο της πολυκατοικίας».

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τη θεωρώ τρομοκρατική επίθεση όχι μόνο με στόχο εμένα ως δημοσιογράφο αλλά και όσους ζούνε μαζί μας αλλά και όσους θέλουν να λένε ελεύθεροι την άποψή τους» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Φτάνει πια να χτυπάνε τους δημοσιογράφους στα σπίτια τους» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Οι άγνωστοι άφησαν τα γκαζάκια στην είσοδο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μουσούρου. Ακολούθησε έκρηξη στις 4:20 από την οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια, μια κροτίδα και προσανάμματα δίπλα σε ένα μπιτόνι με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της οικίας, που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μουσούρου.

Προσώρας δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές μετά την έκρηξη στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ