ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Λέει ψέματα όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια

Μητσοτάκης: Λέει ψέματα όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να βρίσκονται εντός της αίθουσας μέχρι το τέλος της συζήτησης», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή, ψέγοντας τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης που έλειπαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και του είχαν ασκήσει αντίστοιχη κριτική παλαιότερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι «η χώρα γνώρισε ένα πρωτογνωρο κύμα ανατιμήσεων» και επισήμανε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που κινείται στα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούμε μέσα στους επόμενους μήνες προ δυσάρεστων καταστάσεων σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας και ως εκ τούτου επισήμανε πως «η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει δημοσιονομικές εφεδρείες και όχι να οδηγησεί τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

«Έχω προσωπικά την ευθύνη ως πρωθυπουργός να μη συμβεί κάτι τέτοιο», είπε.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, ώστε να απορροφάται το κόστος από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, σας λέει ψέματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ