Μητσοτάκης: Λέει ψέματα όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια
«Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να βρίσκονται εντός της αίθουσας μέχρι το τέλος της συζήτησης», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή, ψέγοντας τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης που έλειπαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και του είχαν ασκήσει αντίστοιχη κριτική παλαιότερα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι «η χώρα γνώρισε ένα πρωτογνωρο κύμα ανατιμήσεων» και επισήμανε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που κινείται στα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούμε μέσα στους επόμενους μήνες προ δυσάρεστων καταστάσεων σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας και ως εκ τούτου επισήμανε πως «η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει δημοσιονομικές εφεδρείες και όχι να οδηγησεί τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».
«Έχω προσωπικά την ευθύνη ως πρωθυπουργός να μη συμβεί κάτι τέτοιο», είπε.
«Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, ώστε να απορροφάται το κόστος από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, σας λέει ψέματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δευτερολογία Μητσοτάκη στη Βουλή: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους από 1η Ιανουαρίου του 2023
Τσίπρας: Η χώρα μπορεί να έχει σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη
Τσίπρας στη Βουλή: Δεν ντρέπεστε για την τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά;
Η Ρωσία εκτόξευσε 293 drones, 18 πυραύλους κατά της Ουκρανίας, λέει το Κίεβο
11:18
Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα στις 19 και 20 Ιανουαρίου
11:16
Πηγές ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητά την κατάθεση της επιστολής παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών
11:16
«Ψευδείς ειδήσεις και ύβρεις»: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απαντά στα «πυρά» της Μόσχας
11:14