ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Το τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης
Στις 16:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Φρένο» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που είχαν «φουντώσει» τις τελευταίες ημέρες, έβαλε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, επισημαίνοντας πως χρέος του αποτελεί η υπεράσπιση της θεσμικής σταθερότητας της χώρας. Μετά την κόντρα στη Βουλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, όπου αναμένεται να αναφερθεί και σε αυτό το ζήτημα. 

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και όταν γίνουν εκλογές θα αδρανοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής και η χώρα θα αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα έθεσε το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης.

«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση», είπε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο της διακυβέρνησής του και τα «ψέματα» που εκστόμισε.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κοινωνική πολιτική με πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο να αναδειχθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης:

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από την 1/1/2023
  • Ξεπάγωμα των συντάξεων, μετά από 12 χρόνια, όπως είπε.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 10:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη.

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ομόλογό του της Ρουμανίας, Νικολάε Ιονέλ Τσιούκα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Στις 16:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκρέγκορι Μικς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ