ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστεύουν και δεν πιστεύουν ότι δεν θα γίνουν εκλογές το Σεπτέμβριο

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστεύουν και δεν πιστεύουν ότι δεν θα γίνουν εκλογές το Σεπτέμβριο
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξος στους συνομιλητές του, υποστηρίζοντας πως το κόμμα του θα λάβει πάνω από το 30% των ψήφων στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αρχίζουν και πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως χαλαρώνουν την εκλογική τους εγρήγορση - η προετοιμασία των ψηφοδελτίων και του κυβερνητικού προγράμματος συνεχίζονται κανονικώς, όπως άλλωστε και οι περιοδείες εντός κι εκτός Αττικής (σήμερα Παρασκευή κι αύριο Σάββατο θα βρεθεί σε Ικαρία - Σάμο) του Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες στην Κουμουνδούρου προσδίδουν και χαρακτηριστικά κοινωνικών εκδηλώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη στο Περιστέρι της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κεντρική πλατεία θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με τη συμμετοχή και της τραγουδίστριας Ελένης Τσαλιγοπούλου και του μουσικού Κώστα Καλδάρα.

Στις 12.00 σήμερα ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά του Βαθέως της Σάμου.

Στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου (δημαρχείο, Καρλόβασι), στις 14:30 με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου (δημαρχείο, Βαθύ) και στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο λιμάνι του Εύδηλου, στην Ικαρία.

Στις 10:00 του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος) και στις 10:45 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ικαρίας (δημαρχείο).

Όσον αφορά πιθανή μεταστροφή Μητσοτάκη ως προς το χρόνο των εκλογών, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως κάθε ημέρα και κάθε μήνας που περνά θα είναι χειρότερος για την κυβέρνησή του, ιδίως από τη στιγμή που και στην ΕΕ στο σύνολό της προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα ακόμα κι αν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κι ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, εκτιμά πως η έκρηξη των τιμών στα βασικά αγαθά, τα τρόφιμα και το ενεργειακό κόστος, φέρνει την ανθρωπότητα ενώπιον νέων μαζικών αντιδράσεων από τις κοινωνίες, τις οποίες περιγράφει ως «πεινασμένες κι οργισμένες».

«Εκλογές μετά το φθινόπωρο μας διευκολύνουν να τις κερδίσουμε με άνεση και να μπούμε στη διαδικασία των προγραμματικών συγκλίσεων με τα άλλα προοδευτικά κόμματα από θέση ισχύος», σημειώνουν πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάζουν στη δημοσίευση των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB και στο ποιοτικό στοιχείο πως για πρώτη φορά από το 2019 είναι περισσότεροι εκείνοι που θα δυσαρεστούνταν με νίκη της ΝΔ στις εκλογές από εκείνους που θα στενοχωριούνταν από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στην Κουμουνδούρου στέκονται, επίσης, και στα συναισθήματα του φόβου, αλλά και της οργής που αποτυπώνονται ως πλειοψηφικά στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και τα οποία αποτελούν, όπως σημειώνουν με νόημα, προπομπούς πολιτικής αλλαγής.

Όπως κι αν έχει, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξος στους συνομιλητές του, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πάνω από το 30% των ψήφων στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ