ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αναβλητικότητα Μητσοτάκη μας οδηγεί σε καθαρή νίκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η αναβλητικότητα Μητσοτάκη μας οδηγεί σε καθαρή νίκη
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Ικαρία Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές - ανεξαρτήτως των πραγματικών κινήτρων του- τους δίνει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε αυτό που έβλεπαν ως οριακή νίκη τους το Σεπτέμβριο με την απλή αναλογική να μετατραπεί σε καθαρή επικράτηση την ερχόμενη άνοιξη.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα πέσει θύμα της αναβλητικότητάς του, προσδοκώντας σε αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών μέσα στο χειμώνα προς το καλύτερο για την κυβέρνησή του μολονότι όλες οι ενδείξεις είναι πως οι «κρύοι» μήνες θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και λόγω της άρνησης στην πράξη της κυβέρνησης να τα στηρίξει ουσιαστικώς.

Παραλλήλως, εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει παγιδευτεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ζήτημα προκήρυξης εκλογών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, στην αντίληψη πως δεν πρέπει να φανεί πως σύρεται στις κάλπες από τον πολιτικό του αντίπαλο.

«Αυτός, όμως, που δεν υλοποίησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού αναλόγως με τους ρυθμούς ανάπτυξης και που ισχυριζόταν πως θα έφερνε προσκόμματα στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και τώρα δίνει μάχες γι’ αυτή δεν μπορεί να παριστάνει τον θεσμικό που κρατά τις υποσχέσεις του όσον αφορά το χρόνο των εκλογών. Είναι πολύ απλό, δεν του βγαίνουν τα κουκιά, αφήστε που μετά την κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis έχει να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της ΝΔ και τη φράξια Σαμαρά», παρατηρούν με νόημα στην Κουμουνδούρου.

Όσον αφορά την ανακίνηση του σεναρίου περί νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως αν αυτή γίνει το μόνο που θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι να οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σήμερα Σάββατο την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στις 10:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας, στον Άγιο Κήρυκο, ενώ στις 10:45 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ικαρίας, Νίκο Καλαμπόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ