ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιασμός και δράσεις σαν να έχουμε εκλογές το Σεπτέμβριο «γιατί μπορεί και να έχουμε»

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιασμός και δράσεις σαν να έχουμε εκλογές το Σεπτέμβριο «γιατί μπορεί και να έχουμε»
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκμεταλλευτεί και το χρόνο που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μετάθεση των εκλογών για την άνοιξη, ώστε να παρουσιάσει στην κοινωνία και μέσω των ψηφοδελτίων πολλά φρέσκα πρόσωπα ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζουν το σχεδιασμό και τις δράσεις τους σαν να έχει προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «γιατί μπορεί και να έχουμε», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε πολιτική εκδήλωση για το καλωσόρισμα των νέων μελών του κόμματος στην κεντρική πλατεία Περιστερίου (πλατεία Δημαρχείου, στη στάση του μετρό Περιστέρι), στις 19.30.

Θα ακολουθήσει συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και με συμμετοχή του Κώστα Καλδάρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να διατηρήσει «ζεστά» ιδίως τα 110.000 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά προέκυψαν από τις εσωκομματικές κάλπες της 15ης Μαΐου.

Κι αυτό γιατί θεωρεί πως εκπροσωπούν περισσότερο από τα περίπου 62.000 παλιότερα μέλη το άνοιγμα του κόμματος στην ευρύτερο προοδευτικό χώρο κι επομένως μπορούν να συμβάλουν και πιο πολύ στη διείσδυση στο συνδικαλισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη νεολαία, όπου «παραδοσιακά» χωλαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Κι επειδή ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω, την Πέμπτη αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ, το οποίο στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν χειρότερο κι από το νόμο Διαμαντοπούλου του 2011.

Επισημαίνουν, ανάμεσα σε άλλα, πως το δημοκρατικό πανεπιστήμιο της μεταπολίτευσης καθίσταται ετεροδιοικούμενο, με δομή ιδιωτικής εταιρείας που θα επιβάλλει τις αποφάσεις του και με πειθαρχικά μέσα, θα απονέμει πληθώρα τίτλων άσχετων από επαγγελματικά δικαιώματα και θα πολυδιασπά τα επιστημονικά αντικείμενα.

Παραλλήλως, πάντοτε κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, εμπορευματοποιούνται μεταπτυχιακές σπουδές και φοιτητική μέριμνα σε βάρος των φοιτητών από τα πιο αδύναμα στρώματα, ενώ επιχειρείται η διάλυση των φοιτητικών συλλόγων στο όνομα της απολιτικοποίησης.

Όσον αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, θεωρείται βέβαιο ότι θα αξιοποιηθούν πολλά από τα μέλη του συμβουλευτικού στον κ. Τσίπρα think tank -π.χ. Όθωνας Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Νίκος Φαραντούρης, Διάνα Βουτυράκου- κάποια από τα οποία, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το CNN Greece, θα είναι και μέλη του υπουργικού συμβουλίου μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, θα εκμεταλλευτεί και το χρόνο που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη μετάθεση των εκλογών για την άνοιξη ώστε να παρουσιάσει στην κοινωνία και μέσω των ψηφοδελτίων πολλά φρέσκα πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, είναι πολύ πιθανό την Παρασκευή να επισκεφθεί τον προσφάτως καμένο ελαιώνα της Άμφισσας, καθώς και τις πόλεις της Άμφισσας και της Ιτέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ